AçıKLANAN YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size marifet verecektir.

Genellikle yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanların yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Umumiyetle pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden dayanak seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem bapnın sıkı yoğunya kapanmasını katkısızlamaktır.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli başlı yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın takkadak insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi derunin yangın bapsı son rütbe ciddi bir öneme sahiptir.

Biröte şirket ve şirkete bu alanda bakım veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve gönül güvenliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde de tam not almaktadır. 

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini munis görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler çekmece önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle doğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran Yangın Çıkış Kapısı bir etmendir. Bu kriterler: 

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin semtı silsile opsiyonel olarak allıkınan hidrolik düzen ile elan pıtrak kullanma esenlanabilir.

Bütün yangın kasası ve kanatları etkili lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında strüktürlabilecek sıva tamiratı ve boya ustalıkleri nedeniyle kapılar muhatara görmez.

Yangın bapları kullanım düzına bakarak, rengine nazaran ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan sistem sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Report this page